Titan
  • Home
  • Pasionați
  • Profesionisti
  • Documentare
  • Alerte
  • Glosar
Autentificare / Register
Luminos
Întunecat
Copyright © 2023 Asociația Codex Toate drepturile rezervate.
www.codexalimentarius.ro este un blog de analiză și prezentare a principiilor de igienă și siguranța alimentelor administrat de Asociația Codex. Asociația sau editorii nu sunt afiliați la Codex Alimentarius FAO/WHO sau cu orice alt organism oficial de reglementare național sau internațional. Websiteul nu prezintă nici un punct de vedere oficial al nici unui organism național sau internațional de reglementare.
Codex Alimentarius
  • Home
  • Pasionați
  • Profesionisti
  • Documentare
  • Alerte
  • Glosar
Luminos
Întunecat
  • Autentificare
  • Register

P

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: P
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
2718

Prelevarea obiectivă

(planificată) - O strategie planificată bazată pe selectarea unei probe aleatorii, care este, din punct de vedere statistic, reprezentativă pentru populaţia ce va fi analizată. Fiecare unitate din cadrul populaţiei are o probabilitate specifică de a fi selectată. Aceasta strategie furnizează date de la care concluzia statistică poate fi implementată. Aceasta înseamnă că rezultatele la care se ajunge sunt comparabile. Prelevarea obiectivă– reprezintă prelevarea planificată conform planurilor cifrice stabilite în baza programului de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor (se selectează o probă aleatorie).

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: P
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
2714

Prelevarea oficială

= prelevarea de probe efectuata de organisme autorizate (laboratoare oficiale, institutii publice de control si monitorizare) avand ca scop monitorizarea, supravegherea şi verificarea conformităţii cu legislaţia aplicabilă în vigoare. Pentru a beneficia de pe urma prelevării şi testării alimentelor, prelevarea de probe trebuie să fie foarte bine planificată, luându-se în considerare scopul şi obiectivul prelevării.

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: P
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
4394

Plan de clasa a treia

este definit de valorile n, c, m si M; şi se referă la situaţiile în care calitatea produsului poate fi imparţită în trei clase de atribute care depind de concentraţia microorganismelor din probe. · Calitate inacceptabilă, cu o concentratie a microorganismelor peste valoarea M (care nu trebuie să fie depăşită de nicio unitate din probă); · Calitate satisfăcătoare, în care concentraţia nu trebuie să depăşească valoarea m; · Calitate acceptabilă. Unităţile periferice au concentraţii care depăşesc m, dar care sunt mai mici decat M (aceste concentratii sunt nedorite dar unele pot fi acceptate, numărul maxim acceptabil fiind indicat de c). (CAC/GL 50-2004).

Detalii
Dr. Vieru Iulian
Dr. Vieru Iulian By Dr. Vieru Iulian
Categorie: P
7 y
Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2022
4597

Plan de clasa a doua

= furnizează un mod simplu de inspecţie în care planul de prelevare este definit prin doua valori, n si c. Valoarea lui n defineste mărimea probei exprimat ca numărul de unităţi de probă; şi valoarea c indică numărul maxim al unităţilor neconforme permise intr-o probă. Când se realizează o evaluare microbiologică, o concentraţie maximă de microorganisme permisă în orice unitate este indicată de m; orice unitate contaminată la o concentraţie mai mare decat m este considerată a fi neconformă. (CAC/GL 50-2004).

Pagina 2 din 6

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Încarcă mai multe
Codex Alimentarius
Copyright © 2023 Asociația Codex Toate drepturile rezervate.
www.codexalimentarius.ro este un blog de analiză și prezentare a principiilor de igienă și siguranța alimentelor administrat de Asociația Codex. Asociația sau editorii nu sunt afiliați la Codex Alimentarius FAO/WHO sau cu orice alt organism oficial de reglementare național sau internațional. Websiteul nu prezintă nici un punct de vedere oficial al nici unui organism național sau internațional de reglementare.